×

Escalada este un sport ideal pentru toate varstele. Stim cu totii ca avem nevoie de miscare, insa adesea ne este greu sa ne desprindem de rutina zilnica, sedentara.

Orice parinte isi doreste pentru copilul sau ce e mai bun. Sa fie activ, sa faca miscare, sa aiba prieteni, sa socializeze. Sa invete lucruri interesante si in afara scolii. Iar daca toate acestea au loc intr-un cadru sigur, sub supravegherea unor profesionisti, e ideal.

Escalada ar putea sa fie cea mai complexa forma de miscare. Practicarea escaladei presupune angajarea tuturor muschilor, iar cand vine vorba de activarea diverselor grupe musculare, doar cateva forme de miscare rivalizeaza cu escalada. Atat escalada cat si bouldering-ul (o forma de escalada pe structuri joase, fara asigurare cu coarda) solicita tot corpul.

Atat corpul, cat si capacitatile mentale pot fi dezvoltate prin miscare, iar acest lucru este o traditie bine dezvoltata in Occident. Escalada este folosita pentru reabilitare si in domeniul dezvoltarii abilitatilor cognitive de cativa zeci de ani.

Escalada poate fi un sport ideal pentru copii, ce le asigura o dezvoltare sanatoasa si echilibrata. Includerea escaladei in scoli si gradinite este extrem de benefica pentru cei mici, acestia avand posibilitatea de a face miscare si de a invata jucandu-se.

Escalada ofera o serie de avantaje pentru fizic si pentru psihic, fiind benefica atat adultilor cat si copiilor. Iata cateva dintre cele mai importante aspecte benefice de care veti avea parte odata cu practicarea acestui sport.

Iata cateva aspecte pe care probabil nu le stiai despre escalada si in mod sigur iti vor schimba perspectiva. Analizam impreuna cateva dintre cele mai raspandite mituri despre escalada, punand accent pe beneficiile acestei ramure sportive.