×

Despre Escalada

img

Escalada este un sport ideal pentru toate varstele. Stim cu totii ca avem nevoie de miscare, insa adesea ne este greu sa ne desprindem de rutina zilnica, sedentara. O noua sala de escalada in Oradea poate fi alegerea perfecta atat pentru iubitorii de catarari experimentati cat si pentru cei care isi doresc sa faca miscare si sa invete ceva nou. Iata cateva argumente care te vor convinge ca escalada poate fi o activitate placuta si utila pentru oricine.

Pentru a simti cu adevarat efecte benefice ale sportului e nevoie de mai mult decat un abonament la sala. Sportul adevarat trebuie sa incante, sa incite si sa genereze pasiuni si spirit de competitie. E importat asadar sa alegem un sport care sa ne placa si sa ne ofere o mica doza de adrenalina.

Prin practicarea escaladei organismul primeste doza de adrealina de care are nevoie, cu efecte benefice atat asupra fizicului cat si asupra psihicului. Mecanismul ei de actiune determina punerea rapida de energie la dispoztia organismului, iar aceasta energie te poate ajuta sa iti depasesti limitele.

Escalada, un mod de viata

Escalada nu poate fi considerata doar un sport pe care ne autoimpunem sa il practicam pentru a scapa de cateva kilograme in plus. Este mai degraba un stil de viata care ne face sa vedem cu alti ochi orice activitate din viata cotidiana.

Boulderingul se practica pe trasee scurte de 3-5 metri astfel incat caderile sa nu produca accidentari, fiind folosite saltele speciale pentru a atenua impactul caderilor. Spre deosebire de escalada sportiva, acest sport este caracterizat prin miscari care necesita mai multa forta.

Practicand escalada, ai ocazia sa descoperi o noua dimensiune a potentialului tau si sa regasesti echilibrul care iti permite sa mergi mai departe, iar frumusetea acestei activitati consta tocmai in faptul ca este accesibila tuturor. Atunci cand escaladezi, inveti sa iti infrunti propriile temeri si sa iti reevaluezi abilitatile, capatand incredere in fortele proprii si trecand peste limitari.

Prin escalada poti redescoperi cat de placut este sa realizezi ceva, sa-ti infrunti limitele si sa le depasesti. Odata ce ai incercat escalada, vei reveni la sala din placere si vei visa sa urci tot mai sus. Te invitam asadar sa iti infrunti temerile practicand acest sport ce iti va aduce beneficii din toate punctele de vedere.