×

Instructorul principal


Lakatos Zsolt

  • - Debutul in escalada: 1994
  • - Profesor de Educatie Fizica si Sport, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, 1999
  • - Instructor de escalada atestat FRAE (Federatia Romana de Alpinism si Escalada) - Bucuresti, 2016
  • - Climbing Performance Coaching - Theoretical and practical training session with Udo Neumann - Bucuresti, 2017, Head Coach of the German Bouldering team 2009-2017
  • - Terapeut prin escalada si miscare in general pentru copii cu probleme de integrare, comportament si dificultati in invatare, respectiv depistarea acestor simptome - Godollo, Hungary 2018
  • - Instructor TRX (Suspension Training Course) – Fitness Anywhere LLC - USA, 2016
  • - Bootcamp Training Course - FH BOOTCAMP TRAINER - Budapest, Hungary 2018
  • - Importanta capacitatilor mentale in escalada sportiva - curs / workshop - Budapest, Hungary 2021
  • - Master of aufguss - Budapest, Hungary, 2022
  • - Master of aufguss - Level 2 - Helvetia, Hungary, 2022
  • Tel: 004 0724 626 897
    E-mail: info@geckoclimb.ro
    Facebook: www.facebook.com/zsolt.lakatos.1974

    Despre Clubul Sportiv Gecko

    Clubul sportiv Gecko va invita la sala de catarat, un proiect sportiv si ecologic ca alternativa de petrecere a timpului liber. Va propunem sa redescoperim impreuna importanta practicarii escaladei in timpul liber, atat pentru dezvoltarea fizica cat si pentru cea psihica.

    Atunci cand am inceput acest proiect, ne-am propus in primul rand sa impartasim celor din jur cunostintele noastre despre escalada. Iubim escalada si dorim sa o promovam in randul copiilor si al adultilor prin toate mijloacele de care dispunem

    Activitati

    Promovarea escaladei ca modalitate de petrecere a timpului liber

    Sport

    Descoperirea si sustinerea tinerelor talente

    Aventura

    Amenajarea a cat mai multe trasee de escalada sportiva

    Evenimente

    Organizarea de evenimente dedicate escaladei

    Principiile clubului sportiv Gecko

    Promovam escalada

    Atunci cand am inceput acest proiect, ne-am propus in primul rand sa impartasim celor din jur cunostintele noastre despre escalada. Iubim escalada si dorim sa o promovam in randul copiilor si al adultilor prin toate mijloacele de care dispunem

    Incurajam practicarea corecta a escaladei

    Odata cu aparitia si raspandirea internetului, informatiile sunt mult mai accesibile, procesul de invatare este facilitat, asadar nu putem sa nu profitam de acest mediu de comunicare. Dorim sa elaboram o metoda cat mai accesibila si utila de invatare si sa incurajam formarea unor deprinderi cat mai corecte ale miscarilor specifice escaladei. Avand in vedere ca punem accent in primul rand pe siguranta, credem ca este vitala insusirea corecta a tehnicilor de securitate specifice.

    Protejam natura

    Incercam sa protejam natura si sa educam responsabilitatea tinerilor in acest sens. Toti practicantii escaladei iubesc si respecta natura si ne dorim sa propagam aceasta etica in randul tuturor celor care practica iesirile in aer liber.

    Promovam beneficiile escaladei

    Cunoscand si practicand escalada de mai multi ani, stim care sunt beneficiile pe care le aduce si ne dorim sa impartasim aceaste beneficii cu toti cei din jur. Escalada este in primul rand un sport placut, unde se pot lega prietenii pe viata, dar este in acelasi timp un sport care aduce nenumarate beneficii fizice, morale si psihologice.

    Escalada ajuta la cresterea resposabilitatii pentru mediul inconjurator si pentru coechipieri, cresterea increderii in sine si in altii, dezvoltare fizica armonioasa, detasarea de stresul cotidian, o mai buna organizare a timpului si cresterea capacitatii de depasire a unor obstacole.



    ISTORIE

    Galerie foto despre constructia salii si cum arata sala de escalada inainte de deschidere:



    Regulament intern

    Siguranta este mai presus de orice, acesta fiind primul aspect care trebuie sa ne preocupe atunci cand promovam si practicam escalada. Asadar, cunoasterea si respectarea regulilor de siguranta este foarte importanta.

    Chiar daca escalada indoor este considerata un sport sigur, totusi exista ceea ce noi numim un “risc personal” de accidentare. Asta inseamna ca practicantii acestui sport trebuie sa inteleaga si sa accepte riscurile practicarii escaladei si sa inteleaga ca sunt responsabili pentru propriile greseli, pentru nerespectarea acestor reguli si pentru estimari eronate.

    In cazul in care sportivii nu tin cont de sfaturile si de regulile salii de escalada, ei sunt in intregime responsabili pentru actiunile lor si pentru consecintele acestora. Sportivii trebuie sa tina intotdeauna cont de circumstante precum: distanta dintre asigurari, modalitatea de asigurare a buclelor, modalitatea de asigurare a coechipierului, pozitionarea corpului fata de coarda in timpul unei ascensiuni si aterizarea pe saltelele de protectie, iar daca nu tin cont de aceste aspecte sau le evalueaza gresit, trebuie sa inteleaga ca risca sa se accidenteze.

    Pentru siguranta lor si a celor din jur, e important ca toti practicantii escaladei sa citeasca si sa inteleaga regulamentul acestei sali. In cazul nerespectarii regulamentului, persoanele in cauza pot raspunde pentru asta atat civil, cat si penal sau material. De asemenea, in cazul nerespectarii regulilor, putem dispune de retragerea temporara sau definitiva a dreptului de intra in sala de escalada a persoanelor care nu respecta regulamentul.


    De aici poti descarca in format .pdf: Declaratie de asumare a riscului, a raspunderii si de inregistrare in baza de date.


    Siguranta

    - Pentru accesul pe panourile de catarat este necesara semnarea unei declaratii de asumare a riscului si raspunderii sau de inregistrarea in baza de date (dupa caz).

    - Este strict interzisa catararea a doua sau mai multe persoane in acelasi timp pe aceeasi linie / traseu de catarat. Intotdeauna pastrati distanta de siguranta;

    - Accidentarea unui sportiv de catre un altul este responsabilitatea directa a celor implicati, sala nefiind responsabila.

    - Cataratorii aflati deja pe panoul de escalada sau cei angrenati intr-un pasaj de catarare impus au intotdeauna prioritate.

    - Incepatorii trebuie sa urmeze un instructaj de siguranta cu personalul salii, in cadrul primei intrari.

    - Catararea este permisa doar in urmatoarele zone special amenajate: panoul de bouldering, panoul de escalada si placile de antrenament. Este interzisa depasirea marcajul rosu de pe panou pentru sportivii neasigurati;

    - Corzile pentru catararea in mansa pot fi instalate doar de catre cei care cunosc manevrele specifice;

    - Pentru legarea in coarda se va folosi obligatoriu nodul 8 (opt) prin urmarire, trecut direct prin ham (pentru cap de coarda) sau printr-o carabiniera cu siguranta (pentru mansa), fiind interzisa folosirea inelului rotativ de asigurare al hamului.

    - Intotdeauna cataratorul si asiguratorul sunt obligati sa se verifice reciproc in privinta nodului si a modalitatii de asigurare;

    - Asiguratorul nu va sta la o distanta mai mare de 2 m fata de baza panoului de escalada, pentru evitarea oricarui incident; asigurarea celui care se catara trebuie facuta cu coarda intinsa atunci cand se merge in mansa. Asiguratorul nu are voie sa lase bucla in exces cataratorului sau sa fileze din pozitii necorespunzatoare.

    - Este strict interzis sa stati sau sa treceti intre un catarator care se afla pe panou si asiguratorul lui.

    - Este interzisa utilizarea echipamentului neomologat UIAA.

    Echipament

    - Accesul in sala de escalada se va face numai cu incaltaminte de schimb.

    - Este strict interzis a se catara descult sau in sosete;

    - Accesul pe panourile de escalada se face doar cu incaltaminte speciala (espadrile de catarat) si echipament de siguranta adecvat (ham, carabiniere, dispozitive de asigurat etc), omologat UIAA;

    - Este interzisa orice fel de alta activitate in afara de cea de escalada purtand incaltamintea de catarat inchiriata.

    - Echipamentele puse la dispozitie pentru sportivi sunt: bucle, corzi si saltele de aterizare. Cu exceptia persoanelor inscrise la cursul de initiere, ceilalti participanti au obligatia de a utiliza propriile carabiniere cu filet si dispozitive de filare. Nu este permisa folosirea dispozitivului opt pentru asigurare. De asemenea, va rugam sa nu calcati pe corzi, pentru a preveni deteriorarea acestora.

    Reguli referitoare la abonamente si plati

    - Sedintele de escalada nu vor fi reportate, decat in cazul in care neefectuarea acestora se datoreaza conducerii salii iar contravaloarea in bani a abonamentelor nu se returneaza in cazul neutilizaii abonamentului.

    - Intrarile neconsumate din abonament se pot reporta in cazul reinnoirii abonamentului. Data de expirare a vechiului abonament va fi data de incepere a noului abonament.

    - Plata se va face intotdeauna la inceputul perioadei de abonare sau a sedintei de antrenament.

    - Personalul salii nu este responsabil de lucrurile pierdute sau furate.

    - Echipamentul inchiriat si nereturnat sau degradat se plateste integral la pretul actual de raft.

    Comportamentul sportivilor

    - Accesul pe panoul de escalada al minorilor este permis numai in prezenta instructorilor;

    - Sportivii trebuie sa raporteze personalului daca observa echipamente deteriorate, comportamentele neadecvate sau orice alta activitate de natura sa puna in pericol siguranta participantilor.

    - Recomandam utilizarea magneziului lichid pentru evitarea acumularii prafului si inhalarea acestuia de catre cei care frecventeaza sala de escalada. Este interzisa catararea pe panou cu sacul de magneziu.

    - Toti asiguratorii trebuie sa aiba peste 14 ani.

    - La cataratul tip cap de coarda pe panoul de escalada, se va catara cu coarda personala;

    - Pentru evitarea accidentarilor, recomandam tuturor practicantilor efectuarea unei incalziri adecvate inainte de inceperea catararii propriu zise.

    - Este interzisa joaca cu echipamentul, precum si orice fel de glume in ceea ce priveste manevrele de securitate, echipamentul de siguranta si comportamentul la antrenamentele de escalada.

    - Este interzis fumatul, consumul de alcool sau consumul de substante halucinogene in incinta salii precum si accesul in sala a persoanelor sub influenta alcoolului sau a substantelor halucinogene.

    - Prin practicarea escaladei in cadrul salii noastre, va dati acordul pentru folosirea pozelor si a inregistrarilor video in scopuri publicitare.

    - Ne rezervam dreptul de a modifica prezentul regulament fara nici o notificare prealabila.

    - Sala de escalada Gecko isi rezerva dreptul a-si selecta clientela;

    - Sala de escalada Gecko isi rezerva dreptul de a inchide sala maxim 3 zile pe luna, pentru diferite activitati de intretinere sau evenimente, inchiderea fiind anuntata cu cel putin 3 zile inainte.



    PARTENERI



    Donare 3.5%

    Clubul Sportiv Gecko are nevoie de ajutorul vostru! Puteti redirectiona 3.5% din impozitul pe venit pentru a sprijini munca clubului! Incepand cu 2005, toti cetatenii romani au dreptul sa directioneze 3.5% din impozitul pe venit catre o organizatie non-profit. Daca aceasta suma nu este redirectionat catre o organizatie non-profit, ea va fi oricum donata statului, acesta urmand sa decida unde anume va folosi banii.

    Chiar daca gestionarea timpului este o problema pentru toata lumea si resursele financiare sunt si ele limitate, odata pe an, impreuna, putem schimba ceva, fara a avea nimic de pierdut! Puteti directiona 3.5% din impozitul pe venit in doar 2 minute, durata de completare a acestui formular, iar ajutorul vostru va conta cu adevarat!

    Daca iubiti sportul, muntele, catararile si un stil de viata sanatos in general, ajutati-ne sa ne continuam munca! Un mic gest poate insemna mai mult decat credeti! Odata pe an, puteti spune statului unde sa redirectioneze 3.5% din banii pe care, practic, i-a luat deja. Directionate inspre organizatiile potrivite, cele doua procente din impozitul pe care il datorati pot avea cu adevarat un impact!

    Aici aveti la dispozitie: Formularul 230 pentru angajati. Completarea sumei nu este necesara, deoarece organul fiscal va calcula automat suma si ne va vira acesti bani. Formularele completate se depun pana pe data de 25 mai la Administratia Financiara locala de care apartineti sau se pot trimite direct pe mail Clubului Sportiv GECKO!

    In doar 2 pasi simpli puteti redirectiona impozitul pe venit pntru a ajuta Clubul Sportiv Gecko sa-si despfasoare activitatea:

    1. Descarcati si completati formularul 230 pentru venituri doar din salarii. Aceste formulare sunt precompletate cu datele clubului sportiv GECKO.

    2. Obtineti fisa fiscala pe anul precedent de la angajator si depuneti ambele documente la Registratura Administratiei Financiare de care apartineti. Puteti de asemenea sa le trimiteti pe mail sau posta, prin scrisoare recomandata, Clubului Sportiv Gecko, pana la data de 25 mai. Clubul Sportiv GECKO ofera si posibilitatea ridicarii formularelor de catre un membru al organizatiei, in cazul in care s-au strans mai multe.

    Implicati-va pentru a-i convinge si pe cei din jurul vostru ca acesti bani pot fi mult mai bine folositi pentru comunitatea locala, decat o poate face statul. Nu ratati ocazia de a face o schimbare in bine, sprijinind organizatia in care credeti cu adevarat! Daca doriti sa ne sprijiniti, puteti face lobby si la locul de munca printre colegi, oferindu-le astfel un motiv in plus sa sustina Clubul Sportiv GECKO.