×

Mituri despre escalada

img

Mituri despre escalada

Iata cateva aspecte pe care probabil nu le stiai despre escalada si in mod sigur iti vor schimba perspectiva. Analizam impreuna cateva dintre cele mai raspandite mituri despre escalada, punand accent pe beneficiile acestei ramure sportive.


"Escalada este un sport extrem"

Fals: un sport extrem presupune asumarea unor riscuri si o oarecare doza de pericol, insa practicand escalada, atata timp cat respecti indicatiile instructorului si folosesti echipamente de siguranta, nu esti in pericol.


"Escalada nu este potrivita pentru toate varstele"

Fals: niciodata nu este nici prea tarziu nici prea devreme sa te apuci de acest sport. Poti invata la orice varsta escalada si cu siguranta nu vei renunta cu usurinta la acesta.


"Escalada creste masa musculara"

Fals: escalada antreneaza si tonifica musculatura intregului corp, in mod echilibrat, fara a conduce la cresterea masei musculare.


"Escalada este un sport monoton"

Fals: traseele variate si diversificate, cu diferite grade de dificultate, constituie o provocare continua, asadar in mod sigur nu te vei plictisi de acest sport.


"Escalada iti da ocazia sa iti descoperi limitele"

Adevarat: Escalada este o metoda excelenta de a-ti creste stima de sine. Prin antrenament constant, vei reusi sa te autodepasesti si sa duci la bun sfarsit trasee pe care le credeai imposibile.


Prin escalada, vei invata ce inseamna sa practici un sport pasionant, antenant si sanatos. Viziteaza-ne pentru a descoperi si alte lucruri pe care nu le stiai despre escalada.

Te astepta cu drag la sala noastra de escalada Gecko in Oradea.