×

10 motive pentru a nu iesi la intalniri cu un catarator

img

Ciudateniile si stilul nostru de viata libertin, ne fac la prima vedere sa paream fascinanti, dar ca si partener de “date” putem fi considerati excentrici, atat in cazul unui necatarator, cat si in cadrul comunitatii noastre, unde ceilalti sunt obisnuiti cu obiceurile “alpine”, care de multe ori implica saracie, murdarie si uneori chiar si manifestari obsesiv-compulsive.

Fara alte introduceri, sa vedem care ar fi cele 10 motive pentru care nu va recomandam sa iesiti la intalniri cu un catarator.

1. Suntem saraci 💸: Putem fi platiti pentru a escalada in cazul in care suntem foarte frumosi si aratosi, sculptati si talentati, avem parinti bogati care ne sustin sau suntem influencer. In orice caz, banii castigati vor fi oricum mai putini decat cei cheltuiti pentru escalada, iar saracia este neatractiva, cu exceptia cazului in care este o modestie falsa, un accesoriu de moda - vezi ultimele colectii Balenciaga.

2. Suntem zgarciti 🚫💼: Pe langa faptul ca avem o alergie acuta la munca - deoarece ne mananca din timpul pe care l-am putea petrece pe munte, suntem si zgarciti. Cat de zgarciti? Ei bine, au existat cazuri in care m-am prefacut ca sunt student ca sa pot face un dus gratuit la camin. Asta nu e tot. Nu folosesc nici crema de ras, ca e prea scumpa; in schimb folosesc sapunul de la dus pe post de spuma – evident apoi il folosesc pe intreg corpul…

3. Avem o igiena precara 🚿: Drumetiile, camping-ul, catararile ingreuneaza accesul la reteaua de salubritate si, prin urmare, ducem lipsa unei igiene corespunzatoare. Chiar si atunci cand avem acces la apa curenta, pur si simplu preferam se ne petrecem timpul impartasim experientele de pe munte, imbratisand astfel un stil de viata hippie, centrat in jurul valorii de non-conformitate.

4. Suntem narcisisti 🤐: Simtul exagerat al propriei importante este o faza aproape omniprezenta in viata oricarui tanar escalador. Avem tendinta de a ne gandi doar la noi si la obiectivele noastre, avem nevoie de atentie si admiratie din partea celorlalti, suferim de lipsa de empatie si o stima de sine foarte crescuta. Nu esti de acord? Te provoc sa iesi la intalnire cu un catarator.

5. Suntem inadaptati social 😱: Ne place sa vorbim (mult) despre escalada – vezi numeroasele podcasturi despre antremanente, tehnici, siguranta, etc), insa daca cineva schimba subiectul sau arunca cumva o tenta romantica in convorbire, devenim foarte tacuti, as putea spune chiar niste ciudati din puncte de vedere social, care nu stiu sa reactioneze potrivit situatiei si evitam orice contact vizual.

6. Suntem groaznici in pat 😴: Cu toate ca suntem zvelti si ne mandrim cu o buna conditie fizica, dupa o zi lunga de catarat, suntem mai mereu prea epuizati si pentru alte acrobatii pe orizontala, iar intr-o zi de odihna, nu vrem sa consumam pretioasa energie pentru placeri trupesti ce nu implica catarat. Asta inseamna ca depunem efort doar cand suntem raniti, inapti pentru escalada, dar si atunci fara mare entuziasm, deoarece suntem absorbiti de propria persoana, ne lamentam si scriem postari lungi de autocompatinire pe Instagram.

7. Avem picioare ciudate 👣: Cu exceptia cazului in care aveti un fetis profund, intunecat si nesanatos pentru picioare, sa stiti ca cele de alpinisti sunt dezgustatoare. Purtam ani de zile incaltaminte stramta + igiena precara (vezi numarul 3) = cele mai noduroase, mai puturoase si cele mai deformate picioare de pe Pamant, astfel incat si un hobbit descult si paros ar lesina la vederea lor.

8. Vorbim in jargon 🗣️: Nu cunoastem pe nimeni care s-ar alatura unei conversatii care uneori suna copilaros si pe alocuri imbecil. In orice domeniu de activitate exista de obicei un vocabular care este folosit pentru a comunica mai eficient ideile, conceptele si pentru a usura intelegerea subiectelor puse in discutie. La noi, nu de putine ori se aud cuvinte precum „pebble pinchers” sau „gym rats”. Mama mea imi spune de multe ori ca sunt un ratat si o dezamagire, insa un stiu daca aceasta au legatura neaparat cu escalada.

9. Te implicam in arta escaladarii cu orice pret 🏞️: Suntem atat de siguri ca drumul nostru in viata este stict legat de escalada, incat vom incerca sa te implicam si pe tine. Imi amintesc cand mi-am pus iubita intelectuala, fata de oras, sa isi impacheteze toate lucrurile intr-un rucsac pentru a iesi la o „plimbare” in natura. Dupa o zi intreaga de urcari si coborari in caldura doboritoare a verii, obosita de mine si povestile mele fara sfarsit despre ascensiunile montane, sunt sigur ca ar fi preferat un glont in cap decat compania mea.

10. Nu suntem niciodata acasa 🏔️: Daca vrei sa fii cu cineva care este mereu in preajma, sa te bucuri de timp de calitate, cu cineva caruia ii place „sa te ajute la treburile casnice”, „sa faceti lucruri impreuna”, „sa iasa cu prietenii tai”, sau „sa mearga la ai tai”, nu incepe o relatie cu un catarator. In sezonul de varf, iesim la escalada toata ziua, de trei sau patru ori pe saptamana; sa nu mai vorbim de calatorii sau excursii – de unde venim acasa obositi si vrem doar sa mancam si sa ne odihinim (si un sa facem sex - vezi punctul 6). Nu ne vom schimba niciodata, iar tu vei fi frustrata si vei incerca sa ne schimbi. Asa ca, te rugam, nu te deranja. Suntem o cauza pierduta.

🙃 Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

>> Daca totusi acesti cataratori ti se par simpatici, atunci te invit cu drag la sala noastra de escalada Gecko in Oradea.